Pre Tatran domáca premiéra LM proti Zvezde kľúčovým duelom

10.10.2008 Celý región

Prešov 10. októbra (TASR) – Hádzanárov Tatrana Prešov čaká hneď v druhom vystúpení v novej sezóne Ligy majstrov duel, ktorého výsledok naznačí veľmi veľa v postupovom barometri slovenského šampióna.
Po úvodnom výraznom, no tak trochu aj očakávanom výprasku na palubovke hlavného favorita skupiny v Hamburgu (20:32) musia zverenci trénera Rastislava Trtíka proti kvalifikantovi z Crvenej Zvezdy Belehrad naplno zabodovať, ak chcú reálne myslieť na konečnú tretiu priečku a teda osemfinále Pohára víťazov pohárov, či dokonca rojčiť o postupe do nastavbovej časti LM. Čím vyššie víťazstvo, tým lepšie.
Tréner Trtík prikladá preto stretnutiu obrovskú dôležitosť. "Bude to zaujímavý súboj. Srbi sú reálne jediným mužstvom, ktoré môžeme v konečnej tabuľke našej skupiny predstihnúť a vybojovať si účasť v osemfinále PVP. Lenže to isté si myslia aj oni o nás, " vyhlásil. Otvorene však hovorí aj o únave, ktorá tiež trocha trápi jeho káder ... "Taký nabitý program nemá ani Hamburg, ani Kodaň a ani Belehrad. Zápasy v rýchlom slede musia hráčov vyčerpať, aj keď sú dobre trénovaní. Únava je dosť nakumulovaná. Nemáme skoro žiadne tréningy, herné varianty nacvičujeme počas jednotlivých majstrákov. Naposledy v utorok a stredu proti Bardejovu a Bystřici pod Hostýnem, " prezradil skúsený kouč, ktorý by rád zopakoval úspešné ťaženie Prešova za Hatalčíkovej éry, keď to zeleno-bieli dotiahli až do osemfinále LM.
Crvena Zvezda postúpila do hlavnej súťaže cez talianske Casarano a pre slovenský tím by nemala byť neznámou. "Proti Belehradu to bude chcieť väčšiu iskru a elán. Našou úlohou bude otupiť ostrie a výbušnosť ich spojok. Na pravej hrá prím Filip Ščepanovič. Dobrí sú aj na ľavej strane a pozor si budeme musieť dať na spoluprácu s pivotom, k tomu technicky vybavené krídla. Hra jedného proti jednému, to je typická bývalá juhoslovanská hádzanárska škola.
Kouč Šarišanov už môže rátať s uzdraveným Radčenkom, ktorý sa rozohrával v stredajšom meraní síl s Bystřici p. Hostýnem. Stále je zranený Mokriš. Kým pred stretnutím v Hamburgu si Trtík želal neprehrať o viac ako desať gólov, pred duelom s Belehradom to považuje za nepodstatnú tému. "Pri tých všetkých starostiach ma výška skóre vôbec nezaujíma. My v prvom rade musíme vyhrať. A ak podáme výkon na potrebnej úrovni, ak budú chlapci hrať to, čo si v kabíne povieme, môžeme zvíťaziť vysokým rozdielom. Tým je asi povedané všetko, " dodal kormidelník Tatrana.
Stretnutie so začiatkom o 19.30 a v priamom prenose na STV3 povedú litvoskí rozhodcovia Valdemaras Liachovičius a Gintaras Paškevičius.

Program 2. kola D-skupiny LM:
sobota, 11. októbra:
FCK Handbold A/S Kodaň - HSV Hamburg (16.10),
Tatran Prešov - Crvena Zvezda Belehrad (19.30)

Tabuľka D-skupiny pred 2. kolom:
1. HSV Hamburg 1 1 0 0 32:20 2
2. FCK Kodaň 1 1 0 0 34:25 2
3. CZ Belehrad 1 0 0 1 25:34 0
4. Tatran Prešov 1 0 0 1 20:32 0
 

Vyberte región